Julens TO-DOlista för alla Lundabor

Nu börjar det lackas mot jul och till helgen börjar det på riktigt. Då får man baka lussekatter, sätta upp adventsstjärnor, dricka glögg och lyssna på julmusik utan att fuska. Mitt mål på söndag är att posta julkorten, annars blir det lätt bortglömt. I år har jag faktiskt köpt UNICEFs julkort som jag tyckte var så fantastist fina och det är synd om de blir liggande till nästa år. 
 
Förutom att mysa i soffan med en mugg glögg och Tommy Körberg i högtalarna så innebär första adventshelgen en massa olika roliga events. I år har Lund satsat stort på något de kallar Thomanders jul, vilket är som en 1800-tals inspirerad julmarknad som löper över hela December. 
 
Det hela drar igång imorgon och mellan 13-18 kommer Stadshallen att fyllas med hantverk från 12 olika konstnärer. De ställer tillsammans ut LundaCrafts Adventsutställning
 
Klockan 16 inträffar något på stortorget som man ABSOLUT INTE FÅR MISSA! Det är nämligen dags att tända granen och det ska bli så himla spännande att se hur den ser ut i år. Jag måste erkänna att förra årets julgran inte var någon personlig hit.
 
 
 
På lördag drar julfirandet igång på riktigt. Då är det julstök på Kulturen och dessutom ska Tomten väckas så att alla barn kan lämna in sina önskelistor. Utöver detta kan man också åka hästskjuts, gå en guidad matvandring och äta kakbuffé. En dag som helt enkelt bör spenderas mellan Lunds vackra husfasader. 
Kommentera inlägget här: