Gröna förebilder

 
 
 
 
När ens uppgift är att skapa miljöer som ska vara hållbara, vackra och användbara är det ganska lätt att fastna i olika tankebanor, speciellt när vi (nästan) hela tiden måste vara kreativa. Därför är förebilder ett måste. Nu kan ju inte jag säga att jag har hunnit komma in i någon arbetsprocess som jag vet fungerar för mig men det jag alltid gjort i min arbetsgång är att hitta bilder och inspiration som sedan löper som en röd tråd genom hela idén. Problemet är dock att inte hålla allt för hårt i dessa bilder och tankar, ibland ändras saker och idéer.
 
Dessa bilder har följt mig under hela detta projektet och har blivit en vision om hur min gestaltning ska bli.
 
 
 

Om en vecka är vi där!

Och då kommer vi att vara såhär glada! 
Det är nämligen så att vårt projekteringsarbete kommer att vara inlämnat och klart (förhoppningsvis) på torsdag och även om det inte alls är i närheten av den stressnivån vi upplevde under Projekt 2, så ska det bli otroligt skönt. Det blir till att fira med en fika på Patisseriet och då ska jag köpa en stor kaka och en stor kaffe. Just nu är det dock bara en dröm för här sitts det och tragglas med AMA, RA, Markbyggnadsbeskrivning och allt vad det heter. 
 
Det har gått så långt att jag börjat se streck när jag lyfter ögonen ovanför skärmen. Efter en kaffepaus kan jag dock luta mig tillbaka och verkligen se vad jag håller på med, och för tillfället känns det ändå ganska bra.
 
CAD, CAD, CAD är det enda som snurrar i huvudet. Men tro det eller ej, det är superkul!
 
AMA som är ett slags ramverk för hur saker och ting ska göras vid anläggandet av våra planer är däremot inte alls lika spännade, men ack så viktigt. 
 
Nu ska jag köra fullt ös tills jag blir medvetslös!
 
 

Christmas Pudding...

.. kommer inte att ätas i år (eller något annat år för den delen) men när jag tittade genom bilder på datorn återkom ett svagt minne av den mest misslyckade efterrätt jag och Viktoria ätit. Viktoria är aldrig kräsen, hon äter allt och jag är aldrig kräsen när det kommer till efterrätter, jag äter allt. Men något vi inte kan hantera är torkad frukt och ABSOLUT INTE russin, fikon eller dadlar. När vi var i Dublin förra året fick vi dock för oss att dela på en Christmas pudding. Vi kände ju liksom att det inte går att missa och vi ville testa så mycket irländskt som vi bara hann (därav Jack Danielströjan som tydligen kommer ifrån Tennesse och inte Irland) så en pudding blev det. 
När vi kommit underfull med innehållet och att det hade lagrats i ett halvår var vi inte längre så sugna på efterrätt. Men dyr var den och resturnagen var fin så vi tuggade och såg glada ut och lovade varandra att aldrig äta någon pudding på Irland igen.