Mänskliga pyramider och frusna tår

 Det är den andra december och dagen till ära har vi haft vår första dag (av MÅNGA) i parken, för kursen vi startade i måndags: Vegetationsbyggnad och växtkännedom.
Uppgiften var helt enkelt att samla grenar med kottar, barr, löv, frukt, blommor, knoppar, skott, fröer och allt vad ett träd kan tänkas ha, för att sedan hänga upp dem på klagomuren.
Du undrar ni säkert, ska de åka till Jersusalem med sina pinnar?
Nej, tyvärr inte. Alnarp har också en klagomur, den är i gult trä med stålvajrar fästa på småspik. Meningen är alltså att vi ska sätta upp grenar från alla träd vi ska lära oss inför tentan den 19 december, för att kunna jämföra och inspektera. 
Detta var dock lättare sagt än gjort i en park med flera tusen olika trädarter. Det gällde att titta karta, titta runt, titta skylt och sedan bygga mänsliga pyramider för att sedan kunna knipsa av en gren. Vi lyckades i alla fall till slut och klagomuren bör vara komplett. 
 
Cornus alba "Sibirica" - Lätt att känna igen eftersom den röda färgen lyser på långa vägar.
Larix kaempferi "Jacobsens Pelare" - Att det är en lärk kan man väl förstå, men vilken lärk? Det kommer att bli mycket huvudkliande under denna kursen.
 
Euonymus europaeus - Är väldigt vacker i det vintermörka vädret, och bör inte vara allt för svår att komma ihåg.
 
Bilderna blir inte längre så estetiskt tilltalande, nu är det bara pedagogiska med inzoomning på konstiga knoppar och årsskott.
 
Kommentera inlägget här: